bergvärme stockholms kommun

högkvalitativa värmepumpar. Specialisten på bergvärme i Stockholm, välkommen till Inneklimat. Ledningar, rör och tunnlar, du måste förvissa dig om var ledningar går i mark innan du placerar ditt borrhål. Vill du veta mer?

Borra för bergvärmebergvärme stockholms kommun

bergvärme stockholms kommun

I ditt samtal med grannarna kan information komma fram som inte är kända av miljöförvaltningen som till exempel gamla borrhål eller servitut. Svaren på remisserna skickas till miljöförvaltningen och finns det hinder för borrning så kontaktar vi dig. Det är du som fastighetsägare som ska ha kunskap om var ledningarna är dragna på din fastighet. I de yttre skyddsområdena för Tullinges och Segersjös vattenskyddsområden måste du ansöka om tillstånd för bergvärme. Det är sedan miljökontoret i din kommun som ska ta emot din anmälan och utföra en koll av marken på plats i ditt hem. Dessutom så är de bergvärmepumpar som kommer från större tillverkare anpassade efter hur vårt nordiska klimat ser. Blanketter för anmälan och ansökan om tillstånd finner du längst ner på sidan under "relaterade dokument". Grannyttrande, grannar med en tomt inom 20 m från borrhålet har rätt att yttra sig. Fortsätt läs Frikyla - Behagligt inomhusklimat till låga kostnader Frikyla, eller naturkyla som det ibland också kallas, är en smart lösning för den som har bergvärme eller jordvärme kopplat till sina hus. Om du inte kan ansöka via webben finns möjlighet att ansöka på papper. Kontrollera vilka kriterier som gäller här: Stockholms stads webbplats (Länk öppnas i nytt fönster).

Anledningen till att du ska överväga detta alternativ till fjärrvärme och fjärrkyla är enkel: du tjänar på det och det är en hållbar och långsiktig energilösning. Miljövänlig energi, att använda sig av naturlig energi såsom bergvärme, markvärme eller luftvärme för värmepumpar värnar om miljön. Det når vi genom färre mellanhänder och mer rationella arbetsprocesser som anpassas efter varje situation.