båtluffa stockholms södra skärgård

djur och växtlighet. Hitta hit: Fjäderholmslinjen och Waxholmsbolaget går från Stockholm city (Slussen och Nybroplan) samt Nacka Strand till och från. Vid förstagångsköp av kortet betalar du en pant på 40 kronor. Isbolaget en skärgårdskrog i rustika och varma magasinslokaler. Sedan 1959 har Skärgårdsstiftelsen varje dag, året om arbetat för att bevara och utveckla en genuin skärgård. Stavsnäs, ställen att övernatta på när du båtluffar hittar du på vår sida med vandrarhem i skärgården. Dit tar du dig med spårvagn, en 35-minuters resa från centrum. Från kajen har du promenadavstånd till öns små butiker och ateljéer, men också till flera härliga naturstigar och fina badplatser. Promenera den korta sträckan tvärs över till öns västra sida. Följande tur bjuder på goda måltider, promenader genom vackra naturreservat och lyxig nedvarvning till vågornas brus.

Det är lätt att ta sig ut i skärgården. Båttur mot Vrångö, bara tio minuter från händel gymnasium stockholm Donsö ligger. Genom ett aktivt och långsiktigt naturvårdsarbete med bla. Men det går också bra att ta sig ut med egen båt. Det är smidigt att ta sig till och från ön, med det saknas övernattningsmöjligheter för dem som vill stanna kvar över natten. Vintertid kan du även njuta av adventsfika, adventslunch och julbord. Stanna gärna till vid lotsutkiken eller fiskehamnen och insup lugnet.

Öluffa i skärgården - visitstockholmbåtluffa stockholms södra skärgård

Naturvetenskapligt basår stockholms universitet, Asih stockholms län, Tyg stockholms stadsbibliotek, Skärgårdsturer stockholms skärgård,