nook stockholm recension

different. The courses were stockholm craft beer festival frankfurt 2018 quietly inventive, with subtle Asian influences. Det är Mästarklass men inte Internationell Mästarklass.

Kocken är Claes Grännsjö, som höll fanan i absoluta toppen under många år på Kock Vin i Göteborg, innan han för något år sedan flyttade till Stockholm och sin käresta. Här har Grännsjö monterat ihop en veritabel umamibomb och trots risken för explosion vill man ha mer. Halstrad gemsallad och dito bondbönor samt en puré på limabönor bjuder på ett rikt aromatiskt spektrum, där sötma och en elegant liten beska slår igenom. Här kan du boka bord! Till varje rätt har Alexander Bäckman tre viner med olika stuk och i olika prisklasser att föreslå, en så mycket bättre idé än det fasta vinpaketet, som förutsätter alla har samma preferenser och lika tjock plånbok.

En riktigt stor matupplevelse måste kryddas med lite osäkerhet om hur gott det egentligen är, om inte köket passerat gränsen på den ena eller andra kanten. Mikael Mölstad och Lars Peder Hedberg åt och drack, den senare skrev. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner. Men var är fräschören? Lillnassen är helstekt och spansk förstås, blott tre veckor gammal.

Fantastiskt prisvärde lockar förstås. Mera smarr för pengarna går bara inte att. En ssäm med stekt finkryddig koreansk blodkorv, Marenne- ostron och syrad kimchi presenteras på ett stort salladsblad, som rullas ihop över godsakerna och äts med handen, smarr i kvadrat för ynka. En riktigt stor matupplevelse ska lämna dig i bryderi om kocken har förstått något som du har en väg kvar att förstå. Vi bokar dock inte alla platser över nätet. Den räcker för fyra och även åtta, som också får en låda ostron och diverse koreanskt godis, såsom blodkorven, kimchi, sriracha och godjochang att smaska. Och den är supermumsig, en väldigt personlig mix av samtida nordiskt och orientaliskt, främst Korea, där kocken har sina rötter. Hjärtats lite glatta muskulatur, tuggiga höstkantareller, mjäll purjo, smältande märg och ovanpå krunchiga smulor av sojakavring. Bäckman är matsalens bläckfisk han är överallt hela tiden, tar samtliga roller på golvet och säkrar allas trivsel. Detta är ett utdrag ur White paper #3 2014.