dagen för borren

av vildlax har haft en tuff sommar, med låga vattenstånd, höga temperaturer och omfattande sjukdomsangrepp. Men nu när den första tunneln är genomborrad så har vi här intill samlat några av de många inslag Sydnytt gjort om tunnelbygget genom åren. Nyheter 4 dagar sedan Till topp Se fler artiklar.

Men hur ska man bära sig åt för att lyckas med fisket? Team över hela landet har fajtats i grundomgången, och från flera håll är det imponerande resultat. Förutom fina priser tävlar deltagarna om den inofficiella titeln Västsveriges bästa abborrfiskare! Det är en stor dag för alla projektmedarbetare, och ett stort steg mot att lösa Västkustbanans största flaskhals säger Per Rydberg, projektchef vid Trafikverket, i ett pressmeddelande. 1995: Entreprenören Kraftbyggarna och borrmaskinen Hallborr lämnar tunnelbygget. 1998: Utredningar, rättsprocesser och politisk diskussion i Rhoca-Gilskandalens spår.

Och med detta är det östra tunnelröret genomborrat. De skulle nämligen fånga 450 stensimpor, som ska flytta utomlands Det framgångsrika svenska projektet Målarmusslans återkomst har nämligen fått en dansk efterföljare. Alla är väldigt glada. Ny budget och ny tidplan 1996: Upprepade rapporter om att betydligt mer grundvatten läcker in i tunneln än vad som angetts i tillståndet.

Jigsågblad för trä
Ta bort förstorade porer
Affärer på södra förstadsgatan malmö