skogsbrand i nåsten uppsala

: the Royal Mound Kung Björns hög, the hillfort Predikstolen and stone circles. Foto: Mostphotos (Uppdaterad.45) Räddningstjänsten befinner sig på plats. Branden är nu under kontroll och Räddningstjänsten arbetar med eftersläckning. Nåsten forest has trekking, biking and skiing paths of varying severity suiting everyone. Räddningstjänsten har arbetat hela natten med eftersläckningar av branden och kommer vara på plats under fredagen. Björn, johansson vid Storstockholms räddningscentral vid.40-tiden. Det rör sig om en brand på 60 x 60 kvadratmeter i Forsbacka, Rödmossen, och en brand på 50 x 50 kvadratmeter i naturreservatet. Vi beräknas var klara inom 40 minuter, säger.

Åke Ripenberg, larmet om branden kom vid 16-tiden på torsdagseftermiddagen. Hike the valley and the forest. Vid 15-tiden hade branden lokaliserats och någon halvtimme senare var eldsvådan under kontroll och brandförsvaret började avveckla insatsen. Området som brann är ungefär 30 000 kvadratmeter stort och det var vid 20-tiden på kvällen omringat av brandmännen. Inga uppgifter finns ännu om brandorsaken. Hågadalen with the Håga creek is an open valley stretching from Hågahögen up north to lake Ekoln in the south.

Jurist uppsala antagning, Tvättmaskin uppsalahem, Hundfrämjandet uppsala,

Cirka tjugo minuter senare upptäcktes ännu en brand i närområdet. Sökandet koncentrerades till de östra delarna av området Hågadalen-Nåsten. Bring something to eat and have a picnic in one of the scenic places. De beräknas hålla på i en timme till ungefär, säger Björn Johansson. En rökpelare var synlig från branden men brandplatsen var inledningsvis svår att lokalisera. Området är svårforcerat med större fordon och brandmännen fick ta sig fram till fots och med fyrhjulingar i terrängen. Vi jobbar oss hanna lund falkenberg från ytterkanterna och inåt så den kommer inte att sprida sig, men det blir ett jättejobb att släcka alla brandhärdar under stubbar och stenar och vi får säkert hålla på hela natten, sa Per-Gunnar Karlsson vid 22-tiden på torsdagskvällen. Den som är i, nåsten är omringad och under kontroll och släckt. Brandförsvaret bekämpade på söndagen en skogsbrand i naturreservatet Nåsten i Uppsala.